ČTENÍ JE ZÁBAVA - další doporučené knihy pro čtenáře



Pro prvňáky: Darcey Bussellová "MALÁ BALETKA"

Malá Ela chodí do baletní školy. Od své učitelky dostane zvláštní baletní špičky a díky nim vtančí do úplně nového světa. Kouzelného světa, kde ji čeká samé překvapení a jedno velké dobrodružství ...

Pro druháky: Thomas Brezinka "BRONTÍK kamarád z pravěku"

Dvojčata Týna a Tobík vyrazila se strýčkem do hor na lyže, kde našli zmrzlé dinosauří mládě. Když ho přenesou do hotelu, tam rozmrzne a probudí se k životu. Brontík brzy porozumí lidské řeči a dobrodružství na sebe nenechá dlouho čekat. Je jasné, že s takovým domácím mazlíčkem se dvojčata nudit nebudou!

Pro třeťáky: Sue Mongredien "ZATOULANÉ ŠTĚŇÁTKO"

Emily je majitelkou roztomilého štěňátka Dareby. Jednou se s ním tatínek vydá na procházku do lesa, ale vrátí se bez něj. Celá rodina doufá, že se každou chvíli objeví u dveří - ale marně. Začne velké pátrání a události naberou rychlý spád. Dareba totiž spadl do jámy... Krásný příběh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka.

Pro čtvrťáky: Zuzana Pospíšilová "DETEKTIVOVÉ"

Bratrům Tomášovi a Kubovi přinese stěhování do nového domu netušené dobrodružství. Připojí se k tajné klučičí partě a společně s novými kamarády se stanou svědky krádeže vzácného obrazu. Důvtipní malí detektivové přivedou policii na stopu.