LEGRAČNÍ PŘÍBĚHY


Nastříháme si papír A4 na proužky (7,5 x 21 cm). Každý hráč dostane jeden papír, na který od shora začne psaním odpovídat na otázky JAKÝ?: jakékoliv přídavné jméno např.: kudrnatý, ušatý, líný, veselý, starý ... fantazii se meze nekladou. Poté papír ohne a podá ho po směru hodinových ručiček spoluhráči. Pokračují další otázky ... KDO?: podstatné jméno, vlastní jméno, věc, zvíře např.: medvěd, ponožka, strýc, stolička ... Opět se papír ohne, aby spoluhráči neviděli, co je tam napsáno. Hra pokračuje ještě dalšími otázkami: S KÝM?, KDE?, KDY?, CO DĚLALI?, PROČ?

Hra je zakončena vhozením ruličky papíru třeba do klobouku a každý hráč si vylosuje jeden papírek, který rozmotá a všem přečte. Je to velmi vtipné, když vznikají spojení jako: Chlupatý žabák s lupičem v obchoďáku o půl noci lyžovali, protože padaly trakaře... :-)

A když se vám nebude chtít psát, můžete malovat LEGRAČNÍ POSTAVIČKY, které vás zaručeně rozesmějí. Postup je podobný jen místo psaní, malujeme. Nejprve hlavu s krkem, papírek ohneme, aby zůstal vidět jen malý kousek obrázku, na který naváže další hráč kresbou trupu a nakonec nohou. Ruličky se zamíchají a postupně si obrázky navzájem ukážeme.

legrační příběhy