MODERNIZACE ODBORNÝCH UČEBEN NA ZŠ BRNO, ŘEHOŘOVA 3


V naší škole byla koncem října úspěšně ukončena realizace projektu s názvem „Modernizace odborných učeben na ZŠ Brno, Řehořova 3“. Jedná se o integrovaný projekt Brněnské metropolitní oblasti ve vazbě na specifický cíl 2.4 IROP (Integrovaného regionálního operačního programu) – Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení. Celkové náklady projektu činily 9 778 644,82 Kč, z toho způsobilé výdaje jsou ve výši 9 329 464 Kč (85 % ze způsobilých výdajů bude poskytnuto z Evropského fondu pro regionální rozvoj, 5 % ze státního rozpočtu ČR, na dofinancování 10 % se rovným dílem podílely statutární město Brno a městská část Brno – Černovice). Nositelem projektu byla městská část Brno – Černovice. Realizace projektu byla zahájena 1. 12. 2017, termín ukončení byl stanoven na 31. 10. 2019. Udržitelnost projektu je 5 let.
Výstupy projektu: vybudování nové multimediální jazykové učebny, modernizace odborné učebny přírodních věd, učebny informatiky, jazykové učebny a univerzální dílny. Díky projektu byla vyřešena i vnitřní konektivita školy, která nyní splňuje Standard konektivity základních škol stanovený MŠMT. Všechny realizované učebny byly vybaveny novým nábytkem, moderní projekční technikou, IT technikou a nejnovějšími učebními pomůckami.

Multimediální jazyková učebna:
Interaktivní panel Promethean s operačním systémem Android
24 ks počítačů s operačním systémem Windows 10 + učitelský PC se 2 monitory
Vybavení pro výuku cizích jazyků (jazyková laboratoř, software)
Stoly s výsuvným mechanismem pro monitory
Učebna přírodních věd:
Interaktivní panel Promethean s operačním systémem Android
Vizualizér Lumens DC 193 (2 ks)
Učitelský PC se 2 monitory + USB mikroskop
Horizon Energy Box (2 ks)
Sada senzorů PASCO Sensorium 2 (11 ks)
Žákovské konvertibilní notebooky HP s operačním systémem Windows 10 (27 ks) + dokovací stanice
Žákovské mikroskopy ZM 8 (10 ks) + učitelský mikroskop MOTIC RED - 130
Učebna informatiky:

Interaktivní panel Promethean s operačním systémem Android
30 ks počítačů s operačním systémem Windows 10 + učitelský PC se 2 monitory
Jazyková učebna:
Interaktivní panel Promethean s operačním systémem Android + učitelský PC
Univerzální dílna:
Soustruh na dřevo UNIMAT 1
Stojanová vrtačka UNIMAT 1
Horizontální frézka ML – UNIMAT ML
Lupínková pilka UNIMAT 1
Je potěšující, že se nám díky projektu podařilo významně povýšit kvalitu vybavení našich odborných učeben. Díky moderní technice a novým učebním pomůckám se výuka pro žáky jistě stane zábavnější a bude více efektivní.

Rád bych za celý tým pedagogických pracovníků poděkoval vedení MČ Brno – Černovice za úspěšné zvládnutí projektu, především 1. místostarostce Mgr. Šárce Korkešové - projektové manažerce, statutárnímu městu Brno za finanční podporu, Odboru implementace evropských fondů (OIEF) za kvalitní vedení projektu, a v neposlední řadě všem firmám, které projekt realizovaly: UNIS COMPUTERS, a.s. – oblast IT, Izolservis, spol. s r.o. – stavební část, Mgr. František Vlasák – nábytkové vybavení + vybavení učeben, Profimedia s.r.o. - učební pomůcky.